Je dodatno zavarovanje tudi dopolnilno zavarovanje?

Dodatno zavarovanje je izraz, s katerim mnogi ljudje enostavneje ali bolj po domače imenujejo dopolnilno zavarovanje, kljub temu pa to ni enako zavarovanje.

Določene zdravstvene storitve, zdravila in medicinsko-tehnični pripomočki namreč presegajo delež oz. višino zneska, katerega krije obvezno zavarovanje, zato je pomembno ter v dobrobit zavarovanca, da si uredi tudi dodatno oz. dopolnilno zavarovanje.

V določenih primerih se namreč lahko zgodi, da lahko zdravstvene storitve dosegajo zneske od nekaj 100€ do celo nekaj 1.000€ ali 10.000€, vsi pa vemo, da je takšne zneske težje poravnati.

Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju določa višino kritja določenih zdravstvenih storitev in zdravil iz obveznega zavarovanja in višino doplačila, katerega plačate sami ali pa vam ga poravna zavarovalnica, če imate sklenjeno dodatno oz. dopolnilno zavarovanje.

Kljub temu je potrebno biti pozoren pri razlikovanju dodatnega in dopolnilnega zavarovanja. Poznamo več vrst dodatnega zavarovanja, saj sem prištevamo različne oblike zavarovanj, ki jih lahko sklenemo, da se kako zavarujemo. dopolnilno zavarovanje pa pomeni samo eno vrsto zavarovanja, ki nas ščiti pred samostojnimi doplačili pri koriščenju zdravstvenih storitev.

Bi radi preverili najboljšo ceno za željena kritja?

Nezgodna zavarovanja

Življenjska zavarovanja

Zavarovanje nepremičnin

Zavarovanje vozil