Katera zdravstvena zavarovanja poznamo

Čeprav na naši glavni strani govorimo predvsem o dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju, pa seveda poznamo še številna druga zdravstvena zavarovanja.

Dopolnilno zavarovanje se navezuje samo na obvezno zdravstveno zavarovanje in to ali je potrebno doplačilo do cene storitve. Dopolnilno zavarovanje pa nam tako omogoča, da nam tega stroška ni potrebno plačati iz lastnega žepa.

Ko pa govorimo o drugih zdravstvenih zavarovanjih, pa lahko govorimo o turističnem zavarovanju, nezgodnem zavarovanje, zavarovanju ta težje ali hude bolezni in še nekatera druga zavarovanja. Vse najdete na zdravstvena zavarovanja in si lahko bolj podrobno prečitate o njih.

V nadaljevanju pa samo na kratko o posameznem zavarovanju.

Turistično zavarovanje nam že ime pove, da je v povezavi z odhodom v tujino. Ščiti pa nas pred tem, da v primeru potrebe po zdravstveni oskrbi, ne rabimo sami plačevati, saj nam slovensko zdravstveno zavarovanje v tujini ne velja na enak način. Kadarkoli se tako odpravljate v tujino, še posebej, če je to izven Evrope, si uredite turistično zavarovanje z asistenco, da se izognete nepotrebnim velikim stroškom v primeru potrebe po zdravstveni oskrbi.

Tudi nezgodno zavarovanje ni nič kaj novega, saj je zelo razširjeno in popularno med vsemi generacijami. Prva običajno sklenemo že v osnovni šoli, ki se kasneje nadaljujejo v srednjo, na fakulteti pa običajno že poskrbimo za samostojno nezgodno zavarovanje. Enako je pri zaposlitvah, saj ima veliko oseb sklenjejo kakšno kolektivno nezgodno zavarovanje v službi. Prednosti so lahko ugodna premija zaradi večjega števila oseb. Pri nezgodnem se zavarujeje trajna invalidnost, nezgodna smrt, bolnišnični dan in še nekatere druge stvari.

Za ostala dodatna zdravstvena zavarovanja pa je najbolje, da si pogledate povezavo zgoraj in tam boste našli ostale podrobnosti o teh zavarovanjih.

Bi radi preverili najboljšo ceno za željena kritja?

Nezgodna zavarovanja

Življenjska zavarovanja

Zavarovanje nepremičnin

Zavarovanje vozil